Småböndersin marttapiiri

Småböndersin marttapiiri on rekisteröitynyt vuonna 1912. Marttapiirillä on vuosien aikana ollut toimintoja kuten: syö terveellisesti G1 metodilla, Solveig Kavilo on käynyt vierailulla teemana "Olet mitä syöt", vierailu Mini-Sportilla Teerijärvellä, martat ovat oppineet siivoamaan ilman kemikaaleja Anne-Gret Sundströmmin johdolla, stylisti Anna Björklund opetti miten pukeutua, verhot Jakrin opastuksella ym.

Marttapiiri kokoontui noin viisi kertaa vuodessa, lisäksi kylän martat osallistuivat Teerijärven Marttayhdistyksen joulujuhliin sekä emäntäpäiviin, missä he osallistuivat myös omalla ohjelmalla. Martat ovat esittäneet mm. lokkitanssia emäntäpäivillä. Martat ovat tulleet tarjoilemaan juhliin pyynnöstä, kuten hautajaisiin, juhliin jne. Marttapiiri on tehnyt yhteisiä matkoja marttayhdistysten kanssa, sekä yhteisiä lauluiltoja ja luentotapahtumia.

 

Småbönders marthastuga

Marttatupa

Småböndersin martat ostivat talon Småböndersin Osuuskaupalta vuonna 1943. Marttatupa on ollut yli 60 vuoden ajan kokoontumispaikkana marttojen toiminnalle ja kursseille. Marttatuvassa on yksi isompi huone, jossa on viidet kangaspuut, keittiö ja huone kursseille ja kokouksille.

Småböndersin Martat lopettivat toimintansa 31.12.2013 ja luovuttivat Marttatuvan Småböndersin kyläyhdistykselle. Toiminta jatkuu kuten ennen. 

Vuonna 2015 Marttatuvan toiminta siirrettiin uusiin tiloihin, kylätalolle.